ΚΑΛΕΣΤΕ
6974 372 702
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ SPYRO.com.gr

Το Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ζακυνθινός ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, εργάζεται με μεθοδικότητα, μυστικότητα και στοχευμένη δράση ώστε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας να ικανοποιούν τον εκάστοτε πελάτη μας και να είναι αντάξια της φήμης μας.
Προπαρασκευαστικό Στάδιο

Κατ’ αρχάς, κάθε ντετέκτιβ οφείλει να έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Η άδεια αυτή εκδίδεται από τους αρμόδιους φορείς ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία και πιστοποιεί τη λειτουργία κάποιου ως ιδιωτικού ερευνητή. Μάλιστα, όλα τα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών είναι υποχρεωμένα από το Νόμο να αναγράφουν στα εταιρικά τους στοιχεία αυστηρά μόνο τον τίτλο «Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών» και σαφώς τον αριθμό άδειας λειτουργίας τους, προκειμένου να αποφεύγονται συγχύσεις και παρερμηνεύσεις της δράσης τους με εκείνη κάποιας δημόσιας αρχής, όπως το Αστυνομικό Σώμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η οποιαδήποτε δράση ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών περιορίζεται από τις εντολές του Νόμου και την αυτονόητη προστασία της ιδιωτικής ζωής, των απόρρητων προσωπικών δεδομένων και φυσικά των ατομικών ή/και συλλογικών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια, το Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών αντλεί δεδομένα και στοιχεία από τη δημόσια ζωή και δραστηριότητα των υπό έρευνα ατόμων και μόνο. Ενώ, αν κατά τη διάρκεια κάποιας έρευνάς του εντοπίσει ή αντιληφθεί αξιόποινες πράξεις που επισύρουν αυτεπάγγελτη έρευνα ή τη διαδικασία του αυτοφώρου, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα τις κρατικές Αρχές Ασφαλείας ώστε να επιληφθούν του θέματος άμεσα.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν και προς συνεχή υπενθύμιση απαγορεύεται ένας ντετέκτιβ:

·         Να παριστάνει τον αστυνομικό

·         Να οπλοφορεί χωρίς απαραίτητη άδεια

·         Να παραβιάζει οικίες, ιδιωτικούς χώρους, προσωπικά δεδομένα ή εν γένει την ελευθερία των άλλων

·         Να δίδει ψευδείς αναφορές σε ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους ή να πλαστογραφεί στοιχεία ενός τόπου εγκλήματος

·         Να συμμετέχει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στη τέλεση εγκλημάτων ή άλλων κακουργηματικών πράξεων.

 

Οποιοσδήποτε τηρεί τα παραπάνω, φέρει τη τυπική τουλάχιστον σφραγίδα λειτουργίας ως ντετέκτιβ, ενώ δύναται να λάβει και άλλες πιστοποιήσεις από λοιπούς ανεξάρτητους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, φορείς που ανεβάζουν το επίπεδο υπηρεσιών του και συμπληρώνουν την εικόνα του ως αξιόπιστου ιδιωτικού ερευνητή – ντετέκτιβ.

Το ουσιαστικό κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάρτισης διαφέρει ριζικά από το τυπικό κομμάτι της λειτουργίας ενός Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, όλοι πίστευαν ότι επαρκούσε η μαθητεία κοντά σε κάποιον δεξιοτέχνη του επαγγέλματος. Σήμερα όμως, η ριζική ανατροπή του περιβάλλοντος που διαβιούμε επέφερε και μια αξιοσημείωτη μεταλλαγή στις εγκληματικές – παραβατικές συμπεριφορές, εξαναγκάζοντας όσους ασχολούνται με το τομέα να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Πλέον, θεωρείται απαραίτητη η κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση πάνω στους επιστημονικούς τομείς της εγκληματολογίας, της ψυχανάλυσης και γενετικής, προκειμένου να μην καταστεί κάποιος ντετέκτιβ ουραγός του συστήματος και συνεπώς αναποτελεσματικός. Αναλυτικότερα, συχνά διοργανώνονται σεμινάρια και διαλέξεις προκειμένου οι επαγγελματίες του είδους να ενημερώνονται για οτιδήποτε καινούριο παρατηρείται ή ανακαλύπτεται. Κάθε ντετέκτιβ οφείλει να γνωρίζει  τα στοιχειώδη περί της εγκληματολογίας που τον βοηθούν στη διάκριση των αξιόποινων πράξεων και στη διαδικασία ανίχνευσής τους. Έπειτα, η κατάρτιση σε τομείς της ψυχολογίας θεωρείται βασική παράμετρος για τη σωστή ψυχογράφηση τόσο των πελατών του όσο και των εμπλεκομένων προσώπων κάθε υπόθεσης. Ενώ θεωρείται αδιανόητο να μην μπορεί να κατανοήσει κάποιος τα αποτελέσματα ενός τεστ DNA ή να μη γνωρίζει τα βασικά περί της γενετικής και των τεστ που υπάρχουν και βοηθούν στη διαλεύκανση των σκοτεινών πτυχών μιας υπόθεσης.

Αυτή η επιστημονική κατάρτιση οφείλει να συμβαδίζει με μια άρτια γνώση της τεχνολογίας εν γένει και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος στην εργασία του ντετέκτιβ ειδικότερα. Δεν νοείται ντετέκτιβ που δεν κατέχει ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή, συσκευή φαξ, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές βιντεοσκόπησης, GPS, κοριούς, ενισχυτές φωνής, όργανα καταγραφής του ήχου, συσκευές κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης δεδομένων και γενικότερα συσκευές τελευταίας τεχνολογίας υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας. Η άρτια γνώση και χρήση όλων των προαναφερθέντων και άλλων, επικουρεί την εργασία του και βοηθά στη ταχύτερη ανάδειξή του στο χώρο των επαγγελματιών ντετέκτιβ.

Συνεπώς, επαγγελματική – τεχνική κατάρτιση και δεξιοτεχνία, συνιστούν το βασικό πυρήνα απαρχής και λειτουργίας ενός Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών που αν συνδυαστεί με την εμπειρία μπορεί να οδηγήσει στη κατάκτηση της κορυφής της συγκεκριμένης επαγγελματικής πυραμίδας. Η τριβή με το αντικείμενο και η ανάληψη, διαχείριση και διεκπεραίωση πλείστων όσων υποθέσεων, ανοίγουν το δρόμο προς τη καθιέρωση του επαγγελματία ντετέκτιβ και την απόλυτη επιτυχία. 


Σε κάθε περίπτωση, όποια υπόθεση και αν σας απασχολεί, το Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Ζακυνθινός ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ είναι στη διάθεσή σας.

Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε, να εξασφαλίσουμε τη λύση των προβλημάτων σας και να σας παρέχουμε εν γένει υποστήριξη με πλήρη εχεμύθεια και υπευθυνότητα.

Όλες μας οι κινήσεις είναι προμελετημένες και προγραμματισμένες σύμφωνα με το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο και όλες οι υποθέσεις που μας εμπιστεύεστε πάντα θα κινούνται στα θεμιτά αυτά νομικά όρια.

Βέβαια, είμαστε πάντοτε ευέλικτοι, ώστε να προλαβαίνουμε τις μεταβολές και τις αλλαγές της σύγχρονης κουραστικής πραγματικότητας. Δεσμευόμαστε, πλήρη εχεμύθεια και απόλυτη εμπιστευτικότητα στους εντολείς πελάτες μας.